Integritetspolicy

På den här sidan hoppas vi ge en bild av hur vi hanterar din data.

Bakgrund

Ordet “integritetspolicy” låter lite högtravande och svårbegripligt, men här nedan vill vi med största uppriktighet och godast möjliga avsikt berätta hur vi hanterar din data.

Monopol Media AB

Kapitalet ägs och drivs av Monopol Media AB. I den mån vi på den här sidan använder orden “vi”, “bolaget” eller liknande, så är det Monopol Media som avses.

Insamling av e-postadresser

Vi frågar då och då om våra besökares e-postadresser, och vi gör detta eftersom vi gärna vill kunna ha en direkt kontakt med våra lyssnare. Vi kanske kommer vilja delge information om nya avsnitt av Kapitalet, göra reklam för nya poddar, skicka ut enkäter eller dela information från våra samarbetspartners. Om du delar din e-postadress med oss så får du helt enkelt räkna med att vi kan höra av oss i framtiden. Vi kommer dock inte sälja din information eller dela den med någon annan. Datan hanteras av Mailchimp, och vill du säkerställa att din data inte längre finns med i dessa register kan du mejla kontakt@kapitalet.se, så ser vi till att din information raderas.

Kakor

Kapitalet använder kakor på hemsidan. Ett vanligt sätt att motivera förekomsten av kakor är att man vill “förbättra användarens upplevelse”. Det egentliga syftet förefaller dock vara att man vill kunna marknadsföra sig mot folk som tidigare har besökt en viss hemsida, eller följa och analysera trafiken till webbplatsen. På Kapitalets hemsida samlar vi in information med hjälp av Google Analytics, Facebook och LinkedIn. Tidvis har vi använt datan för att visa annonser för tidigare besökare av hemsidan, via exempelvis Instagram. Gissningsvis kommer vi att göra det igen. Om du använder hemsidan (d.v.s. läser artiklar eller tittar på bilder m.m.) så förutsätter vi att du tycker att detta är i sin ordning. Vi är dock inte intresserade av dina hemligheter, och försöker att uppträda så ansvarsfullt som vi förmår.