En småföretagares mardröm

I april 2020 så försattes 880 svenska företag i konkurs. Det är över 30 procent fler än samma månad året innan. 880 personer som har blivit tvungna att inse att: det går inte längre. En av dem är Frederik Andersen.

Frederik Andersen brinner för mörka herrkostymer och tycker att det finaste som finns är tyg som skrynklar sig på rätt sätt. Sedan drygt tio år tillbaka så driver han ett gammalt skrädderi på Brunnsgatan i Stockholm. Efter ett drygt decennium på A W Bauer, som skrädderiet heter, så ville Frederik testa något nytt. Så han bestämmer sig för att öppna ett ändringsskrädderi. Det ska ligga i varuhuset NK:s nya lokaler i Stockholm och det är första gången som Frederik startar ett eget företag från grunden. Ett drygt år senare slår pandemin till.

I två avsnitt berättar Kapitalet historien om småföretagaren Frederik Andersen som satsade allt han hade – för att sen behöva ge upp det.