Hemnetgrundarens betalning: 15000 kronor.

KAPITALET SOMMAR: På bara några år lyckades Hemnet förändra spelreglerna på den svenska bostadsmarknaden, vilket lämnade tidningsbranschen i ruiner. Men vem var det som kläckte idén? Kapitalet följde spåren till Portugals Algarve-kust, och till en före detta mäklare som en gång ville gå mot strömmen.

Han heter Bengt Bjartorp och vände upp och ned på hela bostadsmarknaden genom sin idé om att publicera bostadsannonser på nätet. Hemnet skulle underlätta livet för både köpare och säljare, och blev tids nog en guldkantad affär för en liten samling banker och mäklare. Men hur gick det egentligen för Bengt? Kapitalet hittar honom i Portugal och får chansen att höra berättelsen om ett av Sveriges mest framgångsrika internetbolag. Dessutom kunde vi ställa frågan: Hur mycket tjänade han själv på Hemnet?