Project Course

Christian Frick har ett okonventionellt jobb. Han köper gigantiska företag, utvecklar dem, och sen säljer han igen. Men hur köper man egentligen ett helt bolag?

Lyssna på hela avsnittet (länk till Apple Podcast)

– Den naturliga ingången är att man helt enkelt lyfter luren och ringer styrelseordförande och säger, ‘hej, det är Christian Frick på Nordic Capital. Vi skulle vilja lägga bud på bolaget’, säger Frick.

Innan dess har det dock hänt än hel del. Och sen, efter den första kontakten, börjar det riktiga spelet.

Christian Frick inledde karriären på investmentbank i London, men har under femton år jobbat sig upp i rådgivningsbolaget Nordic Capital, där han nu ansvarar för att köpa, utveckla och sälja bolag inom finanssektorn. Och det var därför han drog igång Project Course, en affär som till en början inte riktigt gick som han hade tänkt sig.