Bingo Rimérs ljuva hämnd

Hur hänger otrevlig krogpersonal, Kinas bostadsbubbla och Bitcoin ihop? Svaret är lika enkelt som självklart: Bingo Rimér. 

“Jag är ju en sån person som gör väldigt mycket ansträngningar för att ha ett telefonnummer med samma siffror. Min farsa var likadan. Vi hade bara ettor i vårt telefonnummer, säger Bingo Rimér”

Kanske var det drivkraften som krävdes för att erövra den svenska domänmarknaden. Under ett par år runt sekelskiftet utvecklade han en säregen taktik för att lägga vantarna på åtråvärda domännamn. Men inte för att spekulativt sälja dem vidare, utan för att utveckla mycket specifika affärer med domänerna som nav. På den vägen skulle han äga adresser som pau.se, tv7.se, sportnytt.se, gay.se, mat.se, doktor.se, tv-spel.se, vin.se och hej.se.

I efterhand visade sig flera bli början på lukrativa affärer, men mest talande för Bingo Rimérs äventyr i den svenska domänmarknaden är möjligen hans hämnd på tidningshuset Cosmopolitan. Bakom låg en enkel men genial idé.