Pengamaskinen

Det har gått ett år sedan Jacob började med sin pengamaskin. Så hur har det gått? Och hur gör man för att spara ihop ett berg av pengar? Vi träffar Stefan Thelenius som har byggt en oerhört avancerad sparkalkylator, och som berättar för Jacob exakt hur rik han kommer att bli. 

Pengamaskinens e-postlista

* indicates required


I januari 2017 fick Kapitalets lyssnare träffa sparcoachen Jan Bolmesson. Bolmesson, som bloggar under namnet “Rika tilsammans”, berättade hur man bygger en pengamaskin – ett disciplinerat sparande som nästan garanterar att man blir rik. Lite rik, i alla fall. I samband med avsnittet startades e-postlistan Pengamaskinen (du hittar den ovan), och Jacob lovade att följa upp sparandet ett år senare. Det vill säga nu.

Som en hjälpande hand har Jacob bjudit in Stefan Thelenius som på fritiden har byggt nätets troligtvis mest avancerade sparkalkylator. Så tillsammans försöker de ta reda på hur mycket pengar Jacob kommer att ha på sin 72-årsdag.