Världens enklaste affärsidé?

Gunnar Harrius åker till Malta för att titta in i den europeiska spelindustrin. Han träffar oddssättaren Christian Polsäter som berättar hur ett spelbolag fungerar från insidan, och Daniel Odenklint vars jobb är att ta spelbolagens pengar. 

Varför görs det så mycket reklam för spel? Och hur kan det finnas plats för så många spelbolag? Ett skäl är att de alla slår mynt av en slående enkel affärsidé: för varje krona som kunderna sätter in, betalar de tillbaka lite mindre. “Om vi singlar slant så finns det två utfall. Skulle sätta odds som reflekterar 50 procents chans så skulle oddeset vara 2.0, men i stället sätter vi oddset på kanske 1.90 och då får vi en marginal”, säger Christian Polsäter, oddschef på Bettsson. I avsnittet berättar han hur bolaget sätter sina odds, och vi träffar proffsspelaren Daniel Odenklint vars jobb är att överlista spelbolagens oddssättare.