Bakom kulisserna på Sveriges största flygplats

Vem bestämmer vilka flygbolag som får de bästa start- och landningstiderna? Hur tjänar en flygplats pengar, och vem kontrollerar egentligen säkerhetskontrollanterna? Kapitalet har träffat Lena Rökåås, en kvinna vars jobb är att få Arlanda att snurra.

I samband med Euroleague finalen i Sverige våren 2017 – och det här är alltså fotboll – vallfärdade människor från hela Europa till Solna för att betrakta matchen mellan Ajax och Manchester United. En ovanlig händelse i sig. Men för de anställda på Arlanda, innebar evenemanget att fler människor än någonsin tidigare skulle anlända Stockholm med flyg. Över 100 000 individer på en dag. Och ansvarig för hela den praktiska ruljansen var, och är, Lena Rökåås. I Kapitalet berättar hon om livet bakom kulisserna på Sveriges största flygplats.